Algemeen

Vanaf april 2016 gaat de Velsertunnel negen maanden dicht voor een grote renovatie. Het verkeer krijgt dan te maken met hinder, met name tijdens de spits. Speciaal voor bedrijven in de regio heeft Rijkswaterstaat daarom in samenwerking met IJmond Bereikbaar een website ontwikkeld met actuele routes en reistijden in de IJmond. Bedrijven in de regio kunnen de kaart specifiek instellen voor hun eigen situatie.

Website met actuele verkeerssituatie voor ieder bedrijf
Op de website kunt u de actuele verkeerssituatie op de routes van en naar uw bedrijf laten zien. U kunt de website zelf instellen en de voor uw doelgroepen relevante routes laten tonen. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld uw medewerkers, klanten, bezoekers en leveranciers zo goed mogelijk informeren over uw bereikbaarheid tijdens de tunnelrenovatie. De specifieke reisinformatie kunt u tonen op bijvoorbeeld uw intranet, uw website of tv-schermen bij de receptie. De website is ook goed te bekijken op mobieltjes en tablets.

Website is gereed!

Afgelopen maanden heeft Rijkswaterstaat samen met een aantal grote bedrijven uit de regio de website met actuele reistijd en routes stapsgewijs ontwikkeld. Met dank aan de input van het bedrijfsleven is de website nu klaar!

Zelf website instellen?
Wilt u de website met actuele routes en reistijden zelf instellen voor uw bedrijf? Dat kunt u kosteloos regelen. Voordat u aan de slag kunt met het zelf instellen van de website, moet u eerst een aantal basisgegevens invoeren via: http://ijmondbereikbaar.nl/routekaart-aanvragen-voor-bedrijven/ Rijkswaterstaat voert deze gegevens in en stuurt u zo snel mogelijk een link en instelinstructie. Daarmee kunt u de website aanpassen aan uw eigen wensen.

Gebruik de site nu al

Wij hopen dat u de website al ruim voor de sluiting van de Velsertunnel gebruikt binnen uw organisatie. Na de sluiting van de tunnel blijven uw instellingen gewoon behouden. Routes en reistijden veranderen automatisch mee met de nieuwe situatie op de weg. Hoe meer mensen hun reis voorbereiden met de nieuwe site, hoe beter het is voor de doorstroming in de regio. En dus voor de bereikbaarheid van uw bedrijf!

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze mail. Neem dan gerust contact op met Rijkswaterstaat: robbin.lankhuijzen@rws.nl.